PARAMARIBO, 17 aug – Het parlement is niet te spreken over vermeende spanningen op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Volgens een krantenbericht schiet minister Shriley Sitaldin niet goed op met haar personeel. Hoewel Sitaldin zelf ontkent, is er voor parlementariërs genoeg aanleiding voor bezorgdheid. De belangen zijn veel te groot.

Duizenden jonge Surinamers moeten het hebben van deugdelijk management. Personeel beweert – anoniem – dat Sitaldin sociale vaardigheden ontbeert. Er wordt vanuit een ivoren toren gewerkt. “Dit is niet goed voor het onderwijs in het land, vooral niet nu een nieuw schooljaar moet beginnen”, zegt Mahinder Rathipal (Nieuw Front/VHP). In het afgelopen schooljaar waren de studieresultaten iets beter dan de afgelopen jaren. Sitaldin kan dit niet claimen.

Het is hooguit haar voorganger, Raymond Sapoen, die het pluimpje zou verdienen. “We zeggen proficiat aan alle werkers in het onderwijs die een bijdrage hebben geleverd. We vragen wel aan de regering om inderdaad te kijken naar het vraagstuk van minister versus werker”, zei André Misiekaba (NDP). Parlementariërs vinden het ook niet kunnen dat kinderen eerst geslaagd heten en dan weer niet. Een basisschool kreeg de examenuitslag laat. Excuses bleven uit.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.