PARAMARIBO, 31 aug – De regering mag ruim driehonderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer vijf en zeventig miljoen euro) extra gaan uitgeven. Het parlement keurde de zogenaamde suppletoire begrotingen voor de ministeries goed. De oppositie stemde tegen, omdat de ‘economische neergang’ alleen maar versneld zou worden.

Dat wordt toegeschreven aan het ‘verkwistende beleid’ van de regering. Volgens Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP) zou het parlement er goed aan doen het beleid af te keuren in plaats van steeds maar alles goed te praten. In een motie van de oppositie wordt zelfs gewaarschuwd dat het het vertrouwen van de samenleving alleen maar zal afnemen. Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) sprak van een gebrek aan onderbouwing.

Er wordt meer geld aangevraagd zonder dat goed blijkt waar het voor nodig is. Volgens minister Adelien Wijnerman van Financiën is vooral geld nodig voor lonen van ambtenaren. Santokhi vindt dat de regering er veel te makkelijk vanaf komt, dankzij de coulante houding van de coalitie. Volgens Wijnerman zijn in elk geval tot eind dit jaar de lonen gegarandeerd. De motie van de oppositie werd weggestemd.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.