PARAMARIBO, 14 aug – Het parlement heeft een door de wet ‘vergeten’ periode van de Rekenkamer van Suriname erkent en hersteld. Het betreft juni 2008 tot maart 2011, een periode die niet gedekt werd door de wet. Zonder erkenning zou alle controlewerk van de kamer waardeloos zijn.

Dit geldt ook de jaarverslagen over de financiële huishouding van de overheid. Het euvel kon ontstaan door falen van het toenmalige parlement. “We hebben een duidelijke omissie opgelost. Dit is een economisch zeer belangrijke zaak. Ik neemt aan dat we het nooit meer doen”, zei parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings aan het eind van de debatten. Met het kamerbreed aannemen van een wetsvoorstel is afgerekend met het stukje onwettige geschiedenis.

De rekenkamer was n de betreffende periode feitelijk illegaal. Onder leiding van kamervoorzitter Riek Aron is desondanks het controlewerk voortgezet. Verslagen werden geproduceerd maar niet gepubliceerd. De indiening bij het parlement kon ook niet vanwege de illegaliteit. De verslagen worden binnenkort alsnog gepresenteerd. Theo Vishnudatt (Mega Combinate/NDP) vindt dat niet meer dan gerechtigheid is geschied.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.