PARAMARIBO, 25 mrt – Het is hoog tijd dat internationaal andere indicatoren gaan gelden voor sociaaleconomische vooruitgang. Dit stelt parlementsvoorzitter Jennifer Simons. De huidige focus op alleen maar welvaart en economische groei, moet dringend worden verlegd. Anders worden verkeerd conclusies getrokken, waar vooral de landen in ontwikkeling van te lijden krijgen.

Het kan dus gebeuren dat landen geweldige cijfers neerzetten. Maar die groei zit voornamelijk bij het bankwezen en bedrijven. “De groei komt de samenleving niet geheel te geode”, zegt Simons. Zij heeft daarom recent nog gepleit bij de Inter Parlementaire Unie. Die zou meer druk moeten uitoefenen op internationale organisaties om meer waarachtige indicatoren te hanteren.

Pas dan zal een goed en betrouwbaar oordeel mogelijk zijn. Voortgangsindicatoren zouden meer voorrang moeten krijgen dan nu alleen maar de economische.“Als we echt willen beginnen met het verkennen van mogelijkheden tot verandering, zullen we moeten beginnen de prestaties van onze economie te beoordelen met behulp van verschillende indicatoren. Het is belangrijk de sociaaleconomische stand van zaken in landen anders te meten”, aldus Simons.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.