Parijs geeft Suriname 40 miljoen euro projecthulp

PARAMARIBO, 30 apr – Suriname krijgt ruim veertig miljoen euro projecthulp van Frankrijk. “Suriname is een goede buur en we investeren graag in een regio waar stabiliteit en veiligheid heersen.” Dit zegt Philippe Orliange, directeur Latijns-Amerika & Caribisch gebied van het Franse Ontwikkelingsagentschap AFD. Er is ruimte voor meer.

Het AFD wil de komende jaren meer projecten financieren. Orliange hoopt wel dat de administratieve afhandeling van projecten wat vlotter loopt. Het geld dat nu is vrijgemaakt gaat naar de bouw van een ziekenhuis in de grensplaats Albina. Ook wordt het herstel mee betaald van de weg tussen Meerzorg en Albina. Eerder zijn ambulances en radiologische apparatuur aangeschaft.

Die waren bestemd voor ziekenhuizen in Paramaribo. Orliange zegt dat de de weg naar Albina ook voor Frankrijk van groot belang is. Het grensgebied met Frans Guyana, Frans overzees gebied, kan zo worden versneld. Hij heeft gesprekken gevoerd met Surinaamse functionarissen, waaronder de ministers van Financiën en Volksgezondheid.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.