PARAMARIBO – Het Surinaamse superkwaliteitsbier PARBO is terug van weggeweest op Nederlandse bodem. Vanaf 15 juli 2012  staat er namelijk weer PARBO in de schappen. Dit bericht zal menig Surinamer en Nederlander een gat in de lucht doen springen. PARBO Bier is het meest gedronken bier in ons land. De Surinaamse Brouwerij N.V. heeft hier een marktaandeel van ongeveer 90 procent. Ook in Nederland verwacht de brouwer dat PARBO bier een groot succes wordt.

PARBO  was  onder de naam Djogo al hier en daar verkrijgbaar in Nederland. De Surinaamse Brouwerij N.V. die verantwoordelijk is voor PARBO bier, werd in 1954 voor het eerst opgericht door de Zeeuwse broers Piet en Arthur Dumoleyn. In 1955 werd de Surinaamse Brouwerij officieel geopend door Prins Bernhard. In dat jaar werd ook het eerste PARBO Bier gebrouwen. De trots uit de PARBO bier serie is de één liter fles, op z’n Surinaams ook wel Djogo genoemd.

De basis van PARBO bier bestaat uit lichtgekleurde mout, dat wordt aangevuld met speciaal geteelde rijst, water en hop. Dit zorgt voor de specifieke PARBO smaak die door veel Surinamers en steeds meer Nederlanders wordt herkend. Alle in Suriname verkrijgbare verpakkingen zijn straks ook volop in Nederland verkrijgbaar. Het gaat om de 1 liter fles (Djogo), 33cl fles, 33cl blik, 50cl blik, 275ml PARBO Chiller, 33cl PARBO Power Stout.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.