Door Johan Donner

PARAMARIBO – “De inborst van de Nederlandse Europarlementariërs is hypocriet en ze kunnen niet tegen hun verlies. Ze hebben alle moeite gedaan om de gezamenlijke ACP/EU vergadering niet hier in ons land te doen plaatsvinden, maar het is ze niet gelukt. Daarom blijven ze proberen om ons grote succes hiermee te besmeuren.”

Dit zegt de fractieleider van de Mega Combinatie (MC), Ricardo Panka, die tevens voorzitter van de vaste parlementaire commissie van Buitenlandse Zaken (BuZa) aan GFC naar aanleiding van het eenzijdige gesprek van EU parlementariërs met de oppositie partijen in ons land.

De parlementariër zegt geen blad voor de mond te nemen en verwijt de zowel de Surinaamse oppositie alsook de Nederlandse parlementariërs, “geen moer te menen van hun prachtig geschreeuw. Met deze zelfde Europarlementariërs is door de Surinaamse oppositie juist bekokstoofd om de ACP/EU vergadering hier te besmeuren. Ze beweren dat ze eensgezind staan achter onze regering en de coalitie omdat het hier houden van de vergadering een nationale zaak is, maar ze bewezen het tegendeel met hun afwezigheid, afgelopen zaterdag, toen president Desi Bouterse de ACP vergadering officieel opende.”

De MC fractieleider noemt de Nederlandse parlementariërs “hypocriet, want ze weten dat ze hier vrij zijn om te doen wat zij willen, juist omdat Suriname een democratisch land is. Een Surinamer zou zich dit echter niet kunnen permitteren in Nederland”.

“Ik vind het walgelijk en verwerpelijk dat ze steeds proberen om het grote Surinaamse succes te besmeuren, ondanks ze niets hebben kunnen doen om het tegen te houden”, aldus coalitiefractieleider Ricardo Panka.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.