Mega Combinatie fractieleider Ricardo Panka

PARAMARIBO – Mega Combinatie fractieleider Ricardo Panka vindt het verwerpelijk dat een parlementslid, dat op kosten van de belastingbetaler naar Denemarken is afgevaardigd, tegen de belangen van Suriname heeft gehandeld.

Het DNA-lid van de VHP zou zich onttrokken hebben aan de delegatie en zich als het ware hebben geschaard achter het standpunt van de EU. Panka is van mening dat de gelederen gesloten moeten worden en dat er continu gepast gereageerd moet worden op de eenzijdige en negatieve berichtgeving, die vanuit Nederland wordt gevoed. Hij stelt, dat Nederland er alles aan doet om Suriname in een kwaad daglicht te stellen bij andere landen en dat er drogredenen zijn aangedragen, die uiteindelijk hebben geleid tot het EU-standpunt.

De fractieleider is van oordeel, dat de bundeling van de ACP-landen aantoont dat men de bevoogding van Europa in feite zat is. De samenwerking tussen de voormalige koloniën en de moederlanden zou van een gelijkwaardig niveau moeten zijn, daar het gaat om onafhankelijke landen die op eigen kracht verder gaan. De parlementariërs is overigens zelf net teruggekeerd van een African Diaspora Summit, die in Zuid-Afrika werd gehouden. Op deze parlementaire top is er besproken welke unilaterale betrekkingen men in diverse sectoren op gang kan brengen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.