PARAMARIBO –De politieke partij PALU zal nu na 25 jaar het avondblad “De West” van repliek dienen. Dit zegt ex-voorzitter van de partij, Iwan Krolis, in een radioprogramma van de partij. Hij zegt nu eindelijk moe te zijn geworden van de aantijgingen en leugens die verteld worden door die krant. Krolis haalt aan dat hij door zijn liefde voor David Findlay nooit heeft willen reageren. Findlay was de persoon die samen met Frank Essed ervoor zorgde dat hij als beste student van de AMS, toen hij daar met klinkende cijfers zijn diploma behaalde, een beurs kreeg om verder te studeren in Nederland.

Die liefde en de traumatische gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan binnen de familie Findlay, hebben hem er altijd van weerhouden de krant van repliek te dienen. Maar nu is het genoeg. Krolis noemt de uitgever van de krant een notoire karaktermoordenaar die steeds probeert de PALU-leden en ex-leden te besmeuren. Door handelingen van deze uitgever heeft de partij veel schade geleden, volgens Krolis.

“Je hoeft die uitgever niets te doen en je wordt toch aangevallen.” Krolis zegt dat de PALU zich steeds heeft afgevraagd waarom zij 25 jaar lang wordt aangevallen door “De West”. “De handschoen wordt nu opgenomen en de PALU zal actie ondernemen tegen die krant”, aldus Krolis.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.