Kerstinkopen gaat dit jaar niet bij een ieder lukken. Enkele burgers die in het centrum waren gaven in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij geen grote kerstinkopen kunnen doen. Kella, die in een bekende winkel stond, geeft aan dat haar oog op een bordenset is gevallen en dat zij het even is gaan bekijken, maar ook niet weet of zij het gaat kunnen kopen.

“Ik heb eind van de maand ontvangen en vandaag heb ik maar SRD 800 op zak. Ondanks dat ik op twee plekken werk kom ik niet uit. Met de kosten van huur, nutsvoorzieningen, oppas heb ik in totaal al SRD 5.800 uitgeven en dan heb ik nog geen spullen gekocht om mijn kast te vullen zodat mijn gezin en ik het kunnen overleven. Kerst heb je achter in de maand, dus ik hoop dat ik wat kan doen en met m’n op komende bonus kan ik ook niet veel doen, dus ik lekker mijn ogen even bij de winkels in het centrum.”

“Het maakt voor mij niet uit, dat ik geen versiering kan hebben in mijn huis, maar ik moet wel eten op tafel hebben. Zolang ik lekker kan koken en mijn gezin naast mij heb voel ik mij compleet en dat hoop ik wel te kunnen doen”, zegt Kella. “De andere dingen, waaronder geld, paimang en stress moeten even niet aan de deur kloppen.”

Tariq, die tien jaar is, geeft aan dat hij een kerstboom wil, maar dat zijn moeder geen SRD 3.000 daarvoor heeft. “Er zijn wel kleinere bomen, maar het is weer zomaar uitgeven zegt mama. Ook de kerstlichten zijn duur en de andere dingen die nodig zijn om het huis te versieren. Mama zei zonder versiering gaat zij toch wel een stemming brengen in het huis. Met lekker eten en drinken denk ik wel dat het ons goed zal doen, maar ik hoop dat het ook zal lukken, want ik hoorde papa zeggen dat zij nog heel wat uitgaven hebben te doen. Mijn moeder en vader hebben nu bijna geen geld meer. Ik hoop dat het volgend jaar goed komt, want ik mis zoveel dingen die wij samen deden en ik ben verdrietig om mijn  ouders zo stresserend te zien”, benadrukt Tariq. 

Hanne zegt, dat zij wel heeft gespaard om haar huis te versieren. “Mijn man en ik werken beide en verdienen goed. Ik verdien weer geen bom, maar wij proberen uit te komen”, zegt Hanne. “Wij hebben geen kinderen, dus proberen onszelf blij te maken met wat we nu hebben. Ik ben iemand die ervan houdt om haar huis te decoreren naar een bepaalde stemming. Het is kerst, dus alles in mijn huis wordt voor deze periode rood wit. Lekkere hapjes en drankjes kunnen wij ook niet missen en de leuke momenten met onze familie, daar naar kijk ik zeker naar uit.”

TM

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.