GFC NIEUWSREDACTIE- De PAHO heeft de afgelopen week aan de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) in Suriname een schenking van zuurstoftanks gedaan ter ondersteuning van de strijd tegen COVID-19 in Suriname.

PAHO steunt de eerstelijnsgezondheidsdiensten voortdurend met noodzakelijke medische benodigdheden en voorraden.

Deze schenking bestond uit 15 zuurstoftanks met een inhoud van 60 kubieke meter en 15 zuurstoftanks met een inhoud van 110 kubieke meter en 10 manometers.

De 30 zuurstoftanks en 10 manometers zullen zorgen voor ondersteuning van de zuurstoftoevoer bij COVID-19-patiënten met ademhalingsproblemen en in andere situaties waarbij het toedienen van zuurstof nodig is.

Alle zuurstoftanks zijn volledig gevuld met zuurstof aangeleverd.

Dit is de eerste van een reeks toekomstige donaties aan de RGD ter ondersteuning van de strijd tegen COVID-19. PAHO zal Suriname blijven ondersteunen en helpen werken aan de uitbreiding en versterking van de patiëntenzorg voor COVID-19, alsmede aan de vaccinatie inspanningen in het kustgebied en de rest van het land.

“De Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie is, als enige gespecialiseerde volksgezondheidsorganisatie in de regio Noord- en Zuid-Amerika, een toegewijde partner van het ministerie van Volksgezondheid en verleent niet alleen technische samenwerking op alle gebieden van de COVID-19-respons, maar blijft ook ondersteuning verlenen aan de vastgestelde behoeften van de gezondheidsdiensten”, verklaarde Karen Lewis-Bell, PAHO/WHO-vertegenwoordiger in Suriname.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.