De Surinaamse Padieboeren Associatie in bespreking met LVV- minister Hendrik Setrowodjojo en directie.

PARAMARIBO- De Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA) heeft vandaag 23 augustus 2012 een onderhoud gehad met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Hendrik Setrowidjojo. De associatie heeft op 15 augustus jongstleden een vergadering gehad met de opkopers, verwerkers en exporteurs van padie.

Zij hebben aangegeven de prijs van SRD 55 per zak padie te hanteren. Twee dagen geleden bleek dit SRD 67,50 te zijn. De vraagprijs van de SPBA bij een opbrengst van 55 zaken is SRD 480,53. De concurrentie gaat volgens de SPBA- voorzitter Harynandhal Oemraw omhoog. ‘Als een bedrag van SRD 55,– gehanteerd blijft lijden wij verlies’ meent Oemraw. Na het probleem te hebben voorgelegd, adviseerde de bewindsman de associatie om de ontwikkelingen nog even te volgen.

Indien de prijs op SRD 55,– blijft de komende periode, zal hij wederom gesprekken voeren met de SPBA. De SPBA- voorzitter stemde hiermee in en vind dat het een vruchtbare ontmoeting is geweest. Hij vindt het van belang dat de minister regelmatig op de hoogte wordt gesteld van de ontwikkelingen van de padieprijs en ruimte vrij maakt om organisaties op deze wijze aan te horen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.