door Robin Rosario

PARAMARIBO – Volgens Anton Paal, DNA-lid (MC/PALU voor Coronie) zegt dat er weer een gezonde sfeer heerst in Coronie sinds het aantreden van districtscommissaris Harald Sijlbing. Hij communiceert met de gemeenschap en is bereid adviezen in te winnen bij de DNA-leden van het district.

Paal vertelt dat de 600 ambtenaren die er werkzaam zijn in het district wel hun medewerking moeten verlenen zodat alles goed en vlot verloopt. Het Nieuw Front (vorige regering) heeft de aanzet gegeven voor het bouwen van een nieuwe dam, waardoor er 1000 hectare ingepolderd is. Paal zegt dat dit gebied goed gebruikt moet worden.

Met betrekking tot de rijstteelt is het lid wel positief, maar niet al te optimistisch. De rijstplanters van de jaren tachtig zijn er niet meer. Paal ziet de rijstteelt niet zaligmakend voor zijn district. Hij heeft meer  geloof in de bijenteelt. De kwaliteit van de Coroniaanse honing is overal bekend. “De imkers moeten zich verenigen, waardoor zij vanuit de regering een financiële push kunnen krijgen”, aldus Paal.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.