Het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie, is onlangs een samenwerking aangegaan met Icarus System dat een onderdeel is van Icarus Group of Companies die opereert in het Caribisch Gebied en Zuid America. Bij deze samenwerking wordt er gebruik gemaakt van een speciaal materiaal genaamd GeoWeb om als wegenfundering te dienen.

GeoWeb is een type cel structuur dat zandmateriaal bij elkaar en compact houdt. Het is gemaakt van High Density Poly Ethylene (HDPE) kunststof. Dit materiaal is milieuvriendelijk.

Het gaat in deze om een pilotproject, waarbij het materiaal door de onderneming aan het ministerie is geschonken. “Het gebruik van dit materiaal bij wegenprojecten zal tal van voordelen voor de overheid met zich mee brengen”, zegt technisch directeur van Icarus System, Serge Tjin Wong Joe. Het gaat onder andere om besparingen, waarbij er goedkoper wegen gerehabiliteerd en of aangelegd kunnen worden.

Ook kunnen de wegen die hiermee worden aangepakt vele jaren langer mee, omdat de ondergrond van het asfalt over een elastische veerkracht zal beschikken. Tjin Wong Joe legt uit dat de GeoWeb, de basecourse die men gebruikt bij het asfalteren vervangt.

In plaats van de basecourse, welke de Staat Suriname veel geld kost, wordt er nu een test gedaan om GeoWeb als fundering te gebruiken.

De pilot van de GeoWeb is aan de Stanvastestraat te Zorg en Hoop uitgevoerd. De werkzaamheden aan de Stanvastestraat zijn een onderdeel van het riolerings- en rehabilitatieproject, waarbij er 5 wegen te Zorg en Hoop aangepakt zullen worden. Het gaat om de Stanvaste-, Phlox-, Hirasingh-, Roda- en de Palulustraat.

Het project wordt in november 2019 opgeleverd.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.