Door Johan Donner

PARAMARIBO – Vandaag vond op het complex van het ministerie van Openbare Werken en Verkeer (OW) de lancering plaats van het project “Verkeer 2013” met de onthulling van het daaraan verbonden logo, dat symbool staat voor verkeersveiligheid.

Op het logo staan drie gekleurde halve manen verticaal, die ook een verkeerslicht moeten uitbeelden. Onderaan de afbeelding staan de woorden “We serve for safety”.

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons, die ook aanwezig was, stelde dat men gauw geneigd is de vinger te wijzen naar de politie. “Veilig verkeer begint niet alleen bij de politie, maar heeft te maken met de manier, waarop wij ons gedragen in het verkeer”.

Er werden ook een vijftal dienstvoertuigen in gebruik genomen waarmee het ministerie als wegbeheerder het accent zal leggen op een drastische aanpak van de verkeersveiligheid en -ordening.

Dit project behelst de vernieuwde en proactieve werkwijze van de afdeling Verkeer in het kader van de verkeersveiligheid. “Als we ten dienste staan van de gemeenschap, moeten we de gemeenschap ook dienen”, stelde Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer, tot de aanwezigen in zijn toespraak.

De voorzitter van het parlement pleitte ten slotte voor het instellen van een verkeersveiligheidsautoriteit, die ingrijpend zou moeten optreden bij de aanpak. “Het overheidsapparaat heeft een tekort aan deskundigen. Ik doe een beroep op het ministerie om die aan te trekken”, adviseerde ze.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.