PARAMARIBO- Het ministerie van Openbare Werken (OW) is op verschillende plaatsen bezig de infrastructuur aan te pakken. Behalve dat er gewerkt wordt aan de Menckendamweg, de Nieuwweergevondenweg en de Commissaris Weythingweg, worden momenteel ook werkzaamheden uitgevoerd aan de Mottonshooplaan (in het verlengde van de Lalla Rookhweg). Het gedeelte van deze straat, dat langs het Mottonshoopkanaal loopt, vertoonde al lange tijd verzakkingen, die het rijden over de weg bemoeilijkten.

Thans is dit gedeelde opengebroken, opnieuw opgevuld om vervolgens binnenkort van een nieuwe asfaltlaag te worden voorzien. Een bewoner juicht de aanpak toe. Ze maakte zich vaak zorgen om het rijgedrag, omdat autobestuurders vaak op de tegengestelde rijbaan reden alleen om de verzakkingen te mijden. “Ik hoop niet dat het te lang duurt, want nu de weg is opengebroken rijden ze juist op dat ander gedeelte en je weet wat er dan gebeurt wanneer er tegenliggers komen”, zegt de vrouw.

Niet ver van de Mottonshooplaan wordt er ook gewerkt in de Doekhieweg West, waar de straat wordt verbreed met een looppad. Anand is blij met de ontwikkeling. Hij woont er al ruim 8 jaar en vindt dat de buurt nu een andere uitstraling krijgt. Een OW-functionaris zegt dat het ministerie zoveel mogelijk de infrastructuur in het land wil verbeteren.

Bepaalde gebieden zijn jarenlang verwaarloosd. De burgerij blijkt onder meer ingenomen met het onderhoud langs de sloten zoals in de dokter Sophie Redmonstraat, de Wilhelminastraat en langs de Indira Gandhiweg. Echter ziet men ook graag dat deze waterwegen ook op tijd worden opgeschoond.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.