Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft geen enkele wet overtreden bij de toekenning van onderhandse gunningen. Alles dat onderhands is gegund, is geschiedt volgens de vigerende regels.

Minister Rabin Parmessar zegt dat hij en zijn directie niets te verbergen hebben. Oppositieleden menen dat de minister corruptie faciliteert. Het geval van de ontheven waarnemend directeur Civieltechnische Werken, Marc Rommy, zou volgens de oppositie alles te maken met gunningen die hij niet wilde ondertekenen.

Parmessar ontkent de beschuldigingen. Er is volgens hem geen enkel verband tussen de waarnemend directeur die is bedankt en 30 onderhandse gunningen die hij niet wilde ondertekenen. “Vanaf mijn aantreden op 21 juni 2013 zijn alle aanbestedingen conform de wettelijke bepalingen geschied”, onderstreept Parmessar.

Alle projecten zijn gegund op basis van openbare aanbestedingen of aanbestedingen op uitnodiging. Er zijn volgens de bewindsman slechts 5 uitzonderingen gemaakt. Het ministerie heeft ook wat die uitzonderingen betreft zich strikt gehouden aan de comptabele regels en is er goedkeuring gegeven door de Raad van Ministers. (Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.