PARAMARIBO, 5 nov – Binnenkort zal overleg worden gevoerd met de bewoners van het binnenland. De gemeenschappen van Marrons en Inheemsen worden geraadpleegd over de wijze waarop Suriname gecompenseerd kan worden voor behoud van zijn regenwoud. De voorbereidingen voor het aanvragen van compensatie door het buitenland, zijn in volle gang.

Het overleg met de Marrons en Inheemsen maakt daar deel van uit. “Zij zijn degenen die leven in en met het bos. Hun gedachten over klimaatbestendige ontwikkeling moeten meegenomen worden”, zegt John Goedschalk van het Climate Compatible Development Agentschap, tegenover de Ware Tijd. Functionarissen van het agentschap trekken binnenkort het binnenland in. De meningen van het binnenland worden deel van een nationaal rapport.

Het rapport moet worden ingediend bij de Forest Carbon Partnership Facility. Suriname maakt dan kans op compensatiegeld uit het fonds van dit internationale orgaan. “Om gegarandeerd toegang te krijgen tot het fonds moet Suriname zijn rapport tijdig hebben afgerond”, aldus Goedschalk. Al tijdens de vorige regering werd ferm gepleit voor compensatie. Suriname heeft steeds kritiek gehad op de praktijk van het compenseren van alleen landen die geen bos meer hebben.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.