Journalisten in Ethiopië weten het zeker: ze hebben de oudste man ter wereld gevonden. De stokoude boer Dhaqabo Ebba zou zich gebeurtenissen van ongeveer 160 jaar geleden kunnen herinneren, berichtte de Britse krant The Independent vrijdag.

Ebba beweert onder meer de Italiaanse invasie van 1895 te hebben meegemaakt. ‘Toen Italië het land binnenviel, had ik twee vrouwen en was mijn zoon oud genoeg om vee te hoeden’, zei de man tegen een Ethiopische verslaggever. Ook omschreef de boer hoe het acht dagen duurde om te paard de hoofdstad Addis Abeba te bereiken; een reis die tegenwoordig slechts enkele uren duurt.

Hoewel de boer in het Afrikaanse land is uitgegroeid tot een lokale beroemdheid, zijn de beweringen over zijn leeftijd moeilijk te bewijzen. Ebba is voor zover bekend niet medisch onderzocht. Ook zou de hoogbejaarde man, zoals veel van zijn landgenoten, niet beschikken over een geboortecertificaat.

Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat de boer zich binnenkort de oudste mens aller tijden mag noemen. Dat record staat nu nog op naam van de Franse Jeanne Louise Calment. Zij stierf in 1997 op 122-jarige leeftijd.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.