PARAMARIBO- Volgende week vrijdag viert de oudste bewoner Lesley Ramcharan van tehuis “In de Ruimte” zijn 55ste verjaardag. Stichting In de Ruimte is een organisatie die zich bezig houdt met de verzorging van kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking. De organisatie bestaat reeds 36 jaar in Suriname en is voornamelijk afhankelijk van giften en donaties van donateurs en mensen die het werk een warm hart toedragen.

De bewoners bestaan alleen uit Surinamers die lichamelijk gehandicapt zijn en variëren van baby’s tot volwassenen. Voor gehandicapten in Suriname is er helaas geen gedegen subsidie en gaan velen gehandicapten zonder ouders en familie door het leven. De bewoners leven voornamelijk van steun en fondsen van diverse sponsors. Helaas bereiken gehandicapten niet altijd een hoge leeftijd vanwege hun lichamelijke omstandigheden. Dit is reden genoeg om de jaardag van onze bewoner die al ongeveer 34 jaar bij In de Ruimte is niet ongemerkt voorbij te laten gaan.

De Shalom Houseband zal speciaal voor deze gelegenheid een verrassingsconcert houden voor de jarige. Daarnaast wordt er een dankdienst gehouden. Op vrijdag 15 juni start de activiteit om 17.30 uur aan de Santopolderweg 1b te Wanica.

Gelet op het feit dat velen van onze gehandicapten in Suriname vaak genoeg weinig aandacht, tijd en liefde krijgen wil de organisatie dat ook de media aandacht schenkt aan de jaardag. Dit om de samenleving eraan te herinneren dat deze mensen er ook zijn in Suriname en aan te geven dat zij niet vergeten mogen worden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.