De ouders van het 17-jarige Pakistaanse meisje Shafilea Ahmed zijn vandaag door een Britse rechtbank schuldig bevonden aan moord op hun dochter. Ze verdwijnen voor de rest van hun leven achter de tralies.

De ouders konden het niet langer aanzien dat hun dochter ‘westers’ was geworden. In 2003 propten ze daarom voor de ogen van hun kinderen een plastic tas in haar mond om haar te verstikken. Dat verklaarde de zus van het meisje. “Maak hier een eind aan”, zou de moeder hebben gezegd.

Shafilea was weggelopen uit haar ouderlijk huis en had hulp gezocht. Ze had de sociale dienst begin 2003 geschreven dat haar ouders haar naar Pakistan wilden sturen om haar uit te huwelijken. De 17-jarige verdween in september 2003. Haar lichaam werd 5 maanden later teruggevonden op een rivieroever in Cumbria, in het noordwesten van Engeland.

De vader van het meisje heeft de moord ontkend. De moeder verklaarde tegenover de jury dat ze had gezien dat haar man het meisje sloeg. Ze gelooft dat hij haar dochter heeft vermoord.

(spitsnieuws)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.