IF IF IF IF IF IF

Een heleboel mensen is al begonnen met de schoolinkopen voor het komende schooljaar. Dit jaar doen ouders tijdig hun inkopen. Paramaribo is momenteel vrij druk. Vaders en moeders gaan met hun kroost naar de stad om speciaal spullen naar smaak van hun kids aan te schaffen. Dagblad Suriname nam een kijkje.

 

 

VikashSewdien:

“Verkoop is redelijk te noemen”

VikashSewdien is manager van Lucky Store. De verkoop gaat redelijk. Vergeleken met het afgelopen jaar is het wel teruggevallen. Hij merkt dat ouders dit jaar vroeg zijn begonnen met de schoolinkopen. Opmerkelijk is dat ouders de spullen in delen kopen, dus eerst kleding en op een andere dag de schoolbenodigdheden. Dit jaar is de verkoop vroeg begonnen. Hun assortiment was in mei reeds binnen. Eind mei is Lucky Store begonnen met het uitstallen van de back-to-school items. ‘De prijzen van de schoolbenodigdheden zijn bijna het zelfde dit jaar,op de kledingcollectie na’, zegt manager Sewdien. Dit,omdat zij duurder hebben ingekocht. Hij verwacht eind september de echte grote drukte.

 

Marian Sowinangoen:

“Ze zijn niet duur”

Marian heeft één kind. Haar dochter is over naar de derde klas. Ze moet alleen voor haar schoolinkopen doen. Echter is Marian bijzonder blij dat zij dit schooljaar geen inschrijfgeld hoeft te betalen.

 

Vader en moeder Scholsberg:

“Prijzeneen beetje gestegen”

Dit echtpaar heeft twee kinderen van wie één naar school gaat. Zij kopen samen schoolspullen voor hun kind. In vergelijking met het vorig jaar vindtmw.Scholsberg dat de prijzen toch wel een klein beetje gestegen zijn. Het echtpaar is vroeg begonnen met de inkopen, omdat zij de drukte van september willen vermijden.

 

ShardaSoeknandan:

“Inschrijfgeld gecompenseerd met schoolartikelen”

Sharda doet de schoolinkopen voor één kind. Zij heeft reeds eerder schoolbenodigdheden voor haar kind aangeschaft. Samen met haar dochter doet zij de resterende inkopen. Shardais de mening toegedaan dat het afgeschafte inschrijfgeld besteed kan worden aanschoolspullen.

 

Lachman:

“Duurder geworden”

“Ik heb twee schoolgaande kinderen. Eentje zit op hetmulo en de andere op de lagere school. Ik doe de schoolinkopen samen met mijn moeder en mijn jongste dochter. De prijzen zijn gestegen, vind ik.” Deze mevrouw geeft de regering een pluspunt, omdat het inschrijfgeld van de voj-scholen is afgeschaft. Maar als zij naar de gestegen prijzen kijkt, kiest zij liever om het inschrijfgeld te betalen en de spullen goedkoper aan te schaffen.

 

Wilmzorg:

“Al is het duur, je moet het kopen”

“Ik heb een zoontje. Voordat ik begin te kopen, kijk ik eerst waar de prijzen meevallen. Je kanniet bezuinigen. De schoolbenodigdheden zijn nodig. Je bent als het ware verplicht te kopen. “Al zijn ze duur, je moet het toch kopen.”

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.