Mensen hebben op latere leeftijd minder grijs haar dan tot nog toe werd gedacht. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek onder meer dan 4.000 mannen en vrouwen.

Dat schrijft de Britse krant The Sunday Telegraph. Bijna één op de tien zestigplussers hebben zelfs helemaal geen grijze lokken.

Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in de British Journal of Dermatology, werd uitgevoerd door een team van cosmeticaproducent L’Oreal. De onderzoekers analyseerden de natuurlijke haarkleur van meer dan 4.000 personen uit meer dan twintig verschillende landen.

De schoonheidsindustrie ging ervan uit dat gemiddeld de helft van de 50-jarigen 50 procent grijze haren had. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt echter dat minder dan een kwart van de proefpersonen op die leeftijd zoveel grijze haren heeft.

Grijze haren komen bij 78 procent van de mannen en 71 procent van de vrouwen voor. In de leeftijdscategorie tussen 61 en 65 jaar heeft 91 procent grijze haren, die gemiddeld 40 procent van hun hoofdhaar uitmaken.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.