PARAMARIBO – Oud-president van Suriname, Jules Wijdenbosch, heeft als mediator bemiddeld tussen tentverhuurder Witte Tenten, de standhouders van Kwakoe en de festivalorganisatie Kofoe om zo te proberen het laatste weekend van het festival toch door te laten gaan. Het Kwakoe festival dreigde namelijk voortijdig te worden afgebroken door een financieel conflict tussen tentverhuurder Witte Tenten en Kofoe.

Om dit te voorkomen spanden de standhouders van Kwakoe dinsdag een kort geding aan, maar op het laatste moment werd toch weer besloten met alle partijen om tafel te gaan zitten. De advocaat van Kofoe, Machteld Roethof, liet aan AT5 weten dat de zaak voorlopig is aangehouden. De organisatie van het Kwakoe festival ging de afgelopen jaren steeds met veel geharrewar gepaard, vooral op financieel gebied.

Vorig jaar ging het festival zelfs niet door. Dit jaar keerde Kwakoe weer terug, maar ook de problemen met de financiering hiervan. Het multiculturele festival zou vijf weekenden achter elkaar plaatsvinden en zal als alles goed verloopt het komend weekend eindigen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.