GFC NIEUWSREDACTIE- Diverse organisaties in Suriname, waaronder Religieuze organisaties, Ravaksur, vakbonden en individuen, hebben in een brief aan de president van het land kenbaar gemaakt dat niemand gedwongen mag worden om zich te laten vaccineren.

Er is op 6 augustus een brief geschreven naar president Chandrikapersad Santokhi, maar deze werd echter verwezen naar de juridische adviseurs.

Om het momentum niet te verliezen is ervoor gekozen om de petitie aan waarnemend president Ronnie Brunswijk vrijdag aan te bieden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Als je binnenkort komt te overlijden door het C- virus is dat je eigen schuld

Van Dijk-Silos zegt dat de aanbieders van de petitie in dialoog willen gaan met de regering. De rechten van burgers worden geschonden door de directe en indirecte vaccinatiedwang.

Minister Amar Ramadhin heeft de vorige week aangekondigd dat er 180.000 doses Pfizer vaccins binnenkort verwacht worden. Dan zullen ook kinderen vanaf 12 jaar worden gevaccineerd.

Volgens Van Dijk-Silos worden hierdoor ook kinderrechten geschonden. Zij voert aan dat in Israël bewezen is dat Pfizer het immuunsysteem kapot maakt.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Risico’s om prik niet te nemen veel te groot met komst gevaarlijkere varianten

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.