Een groep talentvolle Surinamers heeft een dansact mogen presenteren in Matoury. Dagblad Suriname verneemt van begeleider Shanta, dat het een bezoek is geweest op uitnodiging van Serge Smock, burgemeester van Matoury. De reden voor de uitnodiging is een huldiging en culturele uitwisseling geweest.

Vanuit Suriname hebben Shanita Bhagwandin, Saanvi Nannan, Bhumika Doekhie onder begeleiding van Pantjoe Shanta het gebeuren bijgewoond en hun talenten naar voren gebracht.

Paulette Louisan en Rolande Palmot Dauphin hebben hun leven gegeven aan cultuurbehoud van Matoury en zijn gehuldigd. De groep heeft mogen genieten van een rondleiding van drie uur in het Kourou Space Centre. De groep kreeg een rondleiding bij een raket die gelanceerd wordt in december.

De avond begon met een wandelloop van diverse culturen waar Suriname een van de gastlanden was. Shanita mocht het hindoestaans Cultuur openen met een Bharath Natyam dans, de “Ganesh Vandana”, dat zij heeft mogen leren van haar dansguru Madhoeri Jagmohan. Het tweede dansnummer bestond uit een klassieke mix van kathak en oude Bollywood nummers.

Voor choreograaf Shanita is het belangrijk om het klassieke voort te zetten. Zij werkt aan het voortzetten en behoud van de dansstijl met Saanvi en Bhumika. De burgemeester was zo onder de indruk van hun dans, dat zij gelijk een uitnodiging hebben voor 2023. Zij blikken terug op een succesvol bezoek aan Matoury waarbij zij de Surinaamse vlag hoog hebben gehouden. Een bijzonder woord van dank gaat uit naar de Franse ambassade voor het verlenen van visumvrij reizen door tussenkomst van mevrouw Mathiew.

(Khoesiaal P.)

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.