PARAMARIBO, 16 aug – De maand van Veilig Verkeer is nauwelijks begonnen of er valt al een dode te betreuren. Voor minister Edward Belfort van Justitie & Politie is dit alles behalve prettig nieuws. Hij had nog zo gehoopt dat de maand zonder ook maar één fataal geval zou verlopen.

Het laatste is precies ook de opzet van de maand van Veilig Verkeer. Via de media wordt extra aandacht besteed aan het rijgedrag van verkeersdeelnemers. Waar het kan en nog niet gebeurt, houdt de politie nog meer een oogje in het zeil. De minister doet ook zijn zegje aan het begin van de maand. Dit jaar was het met nog meer passie. Pas nog vielen in één klap maar liefst vijf doden. Belfort deed en kon niet meer dan herhalen wat al zo vaak vergeefs is gezegd.

“Ik doe een beroep op elke weggebruiker om in deze periode eraan bij te dragen dat er geen doden vallen”, aldus Belfort. De maand van Veilig Verkeer is in Suriname aan het begin van de grote schoolvakantie. Tijdens de speciale maand vorig jaar vielen maar liefst negen doden. President Desiré Bouterse toonde zich onlangs bezorgd. Veiligheidscampagnes lijken nauwelijks effect te sorteren. “ Ik ben ten einde raad over het gedrag van mensen in het verkeer”, aldus Bouterse.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.