Voor de oppositie is het te lang stil geweest rond Weg naar Zee en eist zij inzage in de plannen van de minister de regering.

VHP- parlementariër Mahinder Jogi vindt dat de minister van Openbare Werken Rabin Parmessar spoedig het parlement moet informeren over de stand van zaken.

Jogi gaf maandag in het parlement aan moeite te hebben met de wijze waarop de zaak wordt aangepakt. Een delegatie van de VHP heeft een bezoek gebracht aan het gebied en heeft alleen maar ellende moeten aanschouwen.

Cultureel erfgoed en landbouwgronden waar men generatie na generatie op heeft gewerkt zijn verloren gegaan. De vraag is nu als het deze regering zal lukken om de dijk te bouwen voor het einde van het regeertermijn, vroeg hij.

Jogi hekelt het feit dat deze regering verkeerde prioriteiten stelt. “ De regering zoekt 130 miljoen voor de treinverbinding. Laten we serieus naar Weg naar Zee kijken”.

Jogi kreeg bijval van de rest van de oppositie. Vooral Mahinderpersad Rathipal en Guno Castelen stoorden zich aan opmerkingen van de voorzitter van de DNA-commissie Openbare Werken, Theo Vishnudatt, dat zij hebben verzuimd om een vergadering met Parmessar bij te wonen.

Het was geen officiële vergadering van de commissie en hebben de leden geen convocatie ontvangen van de leiding van het parlement.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.