PARAMARIBO, 18 jul – De oppositie staat sympathiek tegenover de handtekeningenactie om invoering van de Anticorruptiewet. Volgens parlementariër Chandrikapersad Santokhi ( Nieuw Front/VHP) is het Nieuw Front bereid de actie te ondersteunen. Het wetsvoorstel moet zo snel mogelijk aan het parlement worden gepresenteerd.

Weliswaar dateert het voorstel nog van de periode waarin het Nieuw Front aan de macht was Santokhi was toen minister van Justitie & Politie. De regering Venetiaan trok het voorstel te elfder ure in om nogal wazige redenen. De huidige regering haalde een soortgelijke manoeuvre uit. Het zou worden ‘aangepast.’ Net als Doe, de politieke partij die de actie voert, vindt het Nieuw Front het welletjes. “Elke actie tegen corruptie ondersteunen wij”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Volgens Doe-voorzitter Carl Breeveld is er veel publieke steun voor de actie. Er zijn al ruim vierduizend handtekeningen verzameld sinds de aanvang ruim een week terug. Ook via sms en Facebook mag steun worden betuigd. Breeveld wil de handtekeningen gebruiken voor een petitie. Die zal worden aangeboden aan president Desiré Bouterse. Volgens Breeveld gaat het er vooral om de doorsnee burger te beschermen tegen een kleine corrupte groep.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.