PARAMARIBO, 26 nov – De oppositie mag het hart luchten bij de zogenaamde EEP-groep van het Europarlement. De pro-Europa lobbygroep wil van de oppositie horen wat die denkt van brandende issues. “We willen graag een open en heldere discussie over alle onderwerpen en de situatie in Suriname”, zegt EEP-lid Michael Gahler. De controversiële amnestiewet komt wellicht ook aan de orde.

Ook de politieke dialoog tussen een EU-commissie en een Surinaamse delegatie komt aan de orde. De dialoog liep uiteindelijk op niets uit na meningsverschil over de eindverklaring. De ontmoeting is een initiatief van de EEP-groep. Volgens de Ware Tijd zal de oppositie ook de politieke situatie in Suriname belichten. Te oordelen naar recente publieke verklaringen van het Nieuw Front is die situatie alles behalve bemoedigend.

De parlementariërs uit Europa zijn ook benieuwd naar de uitkomst van de dialoog. “Afgelopen mei heeft de EU-ambassadeur besprekingen gevoerd met Suriname, vanwege bezorgdheid in de Raad en de Commissie over de goedgekeurde amnestiewet. Een wet die ten doel had de president te beschermen. We willen graag de resultaten vernemen van die besprekingen, zo die er zijn”, aldus Gahler. Suriname heeft al vergeefs bij de ACP geprotesteerd tegen het verloop van de dialoog.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.