PARAMARIBO, 2 sep – De oppositie wordt krachtiger de komende jaren. Het Nieuw Front bereidt zich voor op een krachtiger afzetten tegen het huidige regeerbeleid. Ook wordt onderhandeld met andere politieke partijen over eventuele samenwerking. De eerste ‘oriënterende’ gesprekken zijn gevoerd tussen Nieuw Front-partij VHP en voormalig coalitiepartner Bep.

Er ligt nog meer overleg in het verschiet. Maar eerst zal van gedachten worden gewisseld met de overige partijen in het Nieuw Front. “De gesprekken passen in de nieuwe strategieën van het NF om te komen tot een bredere en agressievere oppositie binnen en buiten het parlement”, zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi tegenover De West. Over de inhoud wordt nog weinig los gelaten. Ook met coalitiepartij KTPI van Willy Soemita is overleg gevoerd.

Een andere coalitiepartij wil ook over ‘bepaalde zaken’ praten. “Overigens zijn er ook nog meer partijen waarmee we hebben gesproken. Er zijn geen concrete afspraken gemaakt, en met sommigen zijn er wel afspraken voor vervolggesprekken,” aldus Santokhi. Dat ook coalitiepartners zich niet lekker in hun vel voelen, verbaast de VHP-voorzitter niet. Hij is al geruime tijd op de hoogte van wrevel binnen president Desiré Bouterse’s NDP en binnen de coalitie.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.