Opnieuw financiële hulp van stadsdeel voor Kwakoe

Het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost is het noodlijdende Zomerfestival 2012, voorheen Kwakoe, opnieuw te hulp geschoten. Dat meldt de Amsterdamse zender AT5. Stichting Kofoe, organisator van het festival, liet eerder deze week al weten niet voldoende geld te hebben om beveiligers en verkeersregelaars te betalen. Hierdoor werd het traditionele voetbaltoernooi afgelopen weekend al afgelast.

Het stadsdeel heeft nu besloten garant te staan voor de kosten van de beveiliging, gedurende de rest van het festival. In een persbericht laat Zuidoost weten dit besluit te hebben genomen om de openbare orde en veiligheid niet in gevaar te laten komen. Het afgelasten van het festival was voor Zuidoost geen optie. ‘Bij het intrekken van de vergunning zou onevenredig veel materiële schade voor de (kleine) lokale kraamhouders en ondernemers ontstaan’.

Volgens AT5 gaat om een bedrag van 60.000 euro, maar het stadsdeel benadrukt dat de uiteindelijke kosten voor rekeing van Stichting Kofoe blijven. Oppositiepartijen zijn echter sceptisch:

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.