Het winnen van grondstoffen zal altijd gepaard gaan met aantasting van duurzaamheidsaspecten. Niet de mijnbouw moet een stevige duw in de rug krijgen, maar de techniek en dan gericht op duurzame toepassingen. Het is bekend wat er in de bodem is, het is echter niet bekend in welke exacte hoeveelheden.

Het zou de minister sieren als hij milieumanagement accounting zou inzetten ter bepaling van de waarde. Want het ecologisch systeem heeft ook een bepaalde waarde. Kosten en baten moeten dan ook niet alleen voor korte termijn worden vastgesteld maar ook voor lange termijn.

Van een minister kan je verwachten dat deze met een bepaald beleid komt in dit verband. En dit is nu precies het gemis!

Er zijn geen deskundigen benoemd die hun portefeuille beleidsmatig kunnen inzetten. En dat nu net voor de verkiezingen tot inzicht komen dat er anders moet worden omgesprongen met landbezittingen. En populistisch over het begrip ‘duurzaam’ wordt gesproken.

Ik zou graag zijn beleidsprogramma willen zien en de bijbehorende evaluatie, zodat er een onderbouwing is het geen deze minister verkondigd. Ik kan met zekerheid zeggen dat hij dit niet heeft en ook nooit onderzoek heeft laten uitvoeren naar duurzaam grondstof winning technieken.

Robbie Mohansingh

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.