door Robin Rosario

PARAMARIBO – DNA-voorzitter Jenny Simons zegt opgelucht te zijn met de uitspraak van de rechter die de zaak van Pokie en Ajaiso tegen de BEP naar de bodemprocedure heeft verwezen. Door deze uitspraak blijven ze leden van het parlement.

Lothar Boksteen voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau is van mening dat deze wet hiaten vertoont. “Men zal nu veranderingen daarin moeten aanbrengen”, zegt hij.

Jennifer van Dijk-Silos voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau vertelt dat de grondslag voor het terugroepen van de twee leden nu is komen te vervalen omdat het royement is opgeschort. Zij blijft de mening toegedaan dat DNA eerst de uitspraak van de rechter had moeten afwachten voordat de procedure om nieuwe leden toe te laten zou worden ingezet.

Ronnie Asabina hoofdbestuurslid van de BEP deelt mee dat zijn partij zich bij het besluit van de rechter zal neerleggen en in partij verband nagaan wat nu te doen staat. Ronnie Brunswijk blijft erbij dat A Combinatie nog steeds vijf leden heeft in DNA. Het is een onderlinge zaak van zijn combinatie en verder is er niets aan de hand.

Diana Pokie deelt mee dat zij niets anders had verwacht omdat zij voor vijf jaren is gekozen en altijd op de rechtvaardigheid van de Almachtige rekende.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.