PARAMARIBO, 17 jul – Er komt een oplossingsmodel voor de trage gang bij het beoordelen van aanvragen voor bouw- en landbouwgrond. Dit is afgesproken tijdens een ontmoeting van minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, met een deel van zijn personeel. Ook de parlementaire commissie voor RGB zal een steentje bijdragen.

De commissie gaf de aanzet tot de ontmoeting met personeel van de Dienst der Domeinen. Volgens commissievoorzitter Oesman Wangsabesarie moet het oplossingsmodel de dienstverlening op spoor helpen zetten. Het model houdt onder meer vaardigheidstrainingen in. Ook automatisering moet er eindelijk voet aan de grond krijgen. De meeste handelingen bij de dienst geschieden nog handmatig. Volgens het personeel zelf is dit een groot knelpunt.

Maar er zijn ook klachten over geknoei en corruptie. Kromosoeto en de commissie hebben vooral bezwaar tegen de achterstanden in de behandeling van aanvragen. Burgers klagen steen en been en er komt maar geen schot in de dienstverlening. Het heeft er nog niet veel van dat er koppen zullen rollen. Toch wordt niets uitgesloten. “Hier en daar kunnen er mensen zijn die de zaak frustreren. Als zij zichzelf niet corrigeren, zal de minister het moeten doen”, aldus Wangsabesarie.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.