PARAMARIBO- In het kader van de herdenking van de Internationale Dag van de Vrouw en de strijd voor gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen, organiseert het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa)  komende woensdag  een Conferentie over het Decreet C-11 betreffende de opheffing van de handelingsonbekwaamheid van de gehuwde vrouw en aanpassing van het huwelijksgoederenrecht, uitgevaardigd in 1981. Dat meldt Cliffton Saridjan, Coördinator Communicatie Unit- Min BiZa, vandaag aan GFC Nieuws.

Het doel van deze conferentie is om de samenleving te informeren over het Decreet C-11 en na te gaan welke uitwerking het in de praktijk heeft. De uitkomst van deze conferentie zal in een informatieboekje worden vervat en verstrekt aan belanghebbenden beschikbaar worden gesteld.

De conferentie vindt plaats in de Royal Ballroom van Torarica van 9:00 – 13:00 uur. Er zullen twee inleidingen worden gehouden door de heer mr. S. Gangaram Panday en mevrouw mr. N. Van Dijk Plet. Diverse hoogwaardigheidsbekleders, overheidsfunctionarissen, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, bankinstellingen , verzekeringsmaatschappijen, niet gouvernementele organisaties zijn overigens uitgenodigd.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.