Operatie ‘Gran Mati’ bracht maandag een bezoek aan het bestuursressort Kabalebo. ‘Gran Mati’ is een gezondheidsproject dat gefinancierd wordt door het ministerie van Defensie, de Nederlandse- en de Amerikaanse ambassade. 

‘Gran Mati’ betekent goede vriend en het houdt in, dat de bewoners van de dorpen Apoera, Washabo en Section gratis tandheelkundige en oogheelkundige behandelingen krijgen van artsen. Dit zal van maandag 26 tot en met donderdag 29 september mogelijk zijn van 9 uur ‘s morgens tot 3 uur ‘s middags. 

De initiatiefnemers zijn kapitein Guno Welzijn van het Nationaal Leger, de Nederlandse luitenant-kolonel Klein en kapitein Cox uit de VS.

‘Gran Mati’ heeft ook schoolpakketten meegenomen voor alle scholieren. De schoolhoofden van St. Thomas More school, O.S. Apoera en VOJ Apoera hebben de registratie voor schoolpakketten gedaan. 

Na de oogmetingen zullen de bewoners in aanmerking komen voor gratis gezondheidsbrillen. Op adviezen van de artsen zullen de bewoners in aanmerking komen voor gratis medicijnen. De tandarts biedt gratis vullingen en tanden trekken.

Nog meer ontwikkelingen in het gebied

De districtscommissaris van het bestuursressort Kabalebo, Josta Lewis, is ontzettend blij met de operatie ‘Gran Mati’ en heeft de organisatie bedankt voor zijn bijdrage aan de gemeenschap van Kabalebo en wenst de organisatie veel succes toe. Ook heeft de burgermoeder ondersteuning gegeven waar nodig is. De drukte op de eerste dag bewijst, dat er behoefte bestaat aan meer activiteiten van ‘Gran Mati’ in het bestuursressort Kabalebo. Dit heeft ze ook bevestigd, tegenover de redactie van Dagblad Suriname.

GW

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.