PARAMARIBO-De Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie (NSHI) zal op 5 juni de tweede fase van het Lalla Rookh-complex in gebruik nemen. Met de ingebruikname van het tweede gebouw wordt de tweede fase van de bouw definitief afgerond. Het renovatieplan van het Lalla Rookh-complex bestaat namelijk uit drie fasen.

De opening van het nieuwe gebouw vindt plaats in het kader in het kader van de herdenking en viering van 139 jaar Hindostaanse Immigratie in Suriname.

“Het Lalla Rookh-complex maakt deel uit van een buurt die in opmars is op het gebied van entertainment en commercie. Het gerenoveerde Lalla Rookh-complex heeft daaraan toegevoegd cultuur en educatie en legt vanaf 5 juni 2012 de basis voor verdere optimalisering van educatie en cultuurbehoud. Op deze datum wordt het gebouw geopend waarin behalve een prachtige zaal voorzien van alle faciliteiten voor conferentie, vergaderingen, trainingen etc., een ruimte van ruim 300m2 beschikbaar wordt gesteld voor de inrichting van het Lalla Rookh Museum”, schrijft de NSHI in een vandaag uitgegeven perscommuniqué. Het Lalla Rookh Museum zal de Indiase diaspora in Suriname als thema hebben en zal een permanent karakter krijgen. “ Uniek in onze regio”, aldus de NSHI.

De renovatiewerkzaamheden zijn gestart op 13 maart 2006 en hebben, met vele tussenpozen waarin er niet gewerkt kon worden vanwege geldgebrek, ruim zes jaren geduurd. Na 5 juni 2012 zal de NSHI zich richten op de volgende mijlpaal namelijk 5 juni 2013, wanneer 140 jaar Hindostaanse Immigratie wordt herdacht. Op deze dag is ook de opening van het Lalla Rookh Museum gepland.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.