Opening solo-expositie George Struikelblok op Curaçao

De Surinaamse kunstenaar George Struikelblok gaat de wereld in met de 3D presentatie die hij in samenwerking met de Sana Budaya Dance Company heeft ontwikkeld. Deze wervelende presentatie werd in 2011 door de kunstenaar gelanceerd in Suriname tijdens zijn solo-expositie Lob’ mi tu tamara in De Hal. De dansers van de Sana Budaya Dance Company die daarvoor beschilderd werden door Struikelblok, voerden tegen een achtergrond van grote schilderijen van de kunstenaar een boeiende choreografie uit, met als resultaat een levend, bewegend, 3D kunstwerk.

Deze presentatie zal binnenkort in verschillende andere landen te zien zijn. Dit begon gisteren (15 september) bij de opening van de solo-expositie Sunchi I brasa van George Struikelblok in Gallery Alma Blou op Curaçao. Later dit jaar presenteren Struikelblok en de Sana Budaya Dance Company de performance tevens in Utrecht Nederland, in Frans Guyana en volgend jaar ook in België.

Samen met George Struikelblok heeft Readytex Art Gallery van deze bijzondere performance een mooi aandenken ontwikkeld die aan de fans in Suriname en in de andere landen de gelegenheid biedt er iets van mee naar huis te nemen, of hun ervaring te delen met vrienden en familie de hele wereld rond. Het betreft namelijk een serie van 6 wenskaarten met prachtige foto’s van de performance. De openslaande kaarten met blanco binnenkant, compleet met kleurrijke enveloppen, kunnen individueel of in de serie aangeschaft worden. De complete serie wordt gepresenteerd in een canvas mapje.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.