Door Johan Donner

PARAMARIBO – Op zondag 14 oktober 2012 organiseert Stichting Stadsherstel Paramaribo samen met Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES) en Stichting Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam (SOFNA) voor de 2e maal de Open Monumentendag.

Net als de vorige keer zullen de St. Petrus & Paulus Kathedraal, het Bisschoppelijk Museum en de Joodse Synagoge weer bezocht kunnen worden. Nieuw op het lijstje zijn het Waaggebouw, de Oranjetuin/begraafplaats en het kookhuisje op het terrein van de Nola Hatterman Art Academy.

Voor kinderen van 10 t/m 16 jaar begint om 08.30 AM een speurtocht en een wandelrally voor volwassenen die om 09.00 AM start. Start en Finish zijn bij het gebouw van Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES/ Stichting Stadsherstel Paramaribo op het Fort Zeelandia Complex ( Tegenover Fort Zeelandia).

Registratie voor de speurtocht en wandelrally is vereist en vindt plaats via het nummer 474804 of op het e-mail adres openmonumentendag2012@gmail.com .

Daarnaast is het Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam te Commewijne die dag open voor het publiek tegen een sterk gereduceerde entree prijs.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.