Vele scholieren hebben intussen al vakantie, terwijl een ander deel nog school heeft. Shafiq, die geslaagd is van de middelbare school, geeft tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat hij graag wil werken in de vakantie. “Ik ben op zoek naar een vakantiejob. Van de vakantie ga ik zeker genieten maar op een heel andere manier. Ik wil graag werken om zo mijn moeder te ondersteunen met het huishouden en het kopen van schoolspullen. Wij leven in een zeer moeilijke tijd dus een vakantiejob gaat zeker goed uitkomen”, zegt Shafiq. “Natuurlijk ga ik een beetje wandelen met mijn vrienden, maar dat is niet zeker”. 

De geslaagde zegt verder, dat het schooljaar een uitdaging was geweest voor hem. “Dit schooljaar was er een grote breuk. Wij waren een tijdje thuis en dan weer plotseling naar school. Het was een uitdaging want dan was je gewend aan het thuiszitten, dus  je moet weer overschakelen. Die overschakeling moest heel snel geschieden. Er waren mede leerlingen die hun leerstof al waren vergeten en je hebt anderen die tijdens die breuk of laten wij zeggen soort vakantie, toch hun lessen hebben bijgehouden, maar het was uiteindelijk een uitdaging”, benadrukt Shafiq.

“Ik ben blij dat ik het heb gehaald, trouwens ik ben niet de enige. Er zijn heel veel kinderen in mijn klas geslaagd zijn. Er zijn ook anderen die herexmaen hebben, maar zij gaan zeker ook voor het beste.”

Clara die ook geslaagd is van de middelbare school geeft aan, dat zij haar vakantie bij haar tante zal doorbrengen op Commewijne blijft. “Op zo een manier geniet ik dan van mijn vakantie. Ik ben weg van de drukte, van de stress en een beetje aan het ontspannen. Iets dat wij allemaal nodig hebben,  ook mijn moeder en mijn vader maar zij moeten helaas nog werken zij hebben geen vakantie.”

Carlos stelt, dat hij ook van zijn vakantie gaat genieten op een heel andere manier. Zijn moeder verkoopt groente langs de straat en hij gaat in de vakantie meehelpen met de verkoop. “Ik zal meehelpen met de verkoop, maar ook genieten. Op zo een manier leer ik heel veel mensen kennen, weet ik ook wat er om me heen gebeurt en heb je ook bepaalde meningen hoe mensen denken over de prijzen en de situatie. Ook ga je tenminste op de hoogte zijn van wat er allemaal gebeurd en hoe mensen allemaal denken over bepaalde dingen. Op de middelbare school zullen deze dingen zeker gebruikt worden of ik zal zeker stof krijgen dat te maken heeft met de algehele situatie”, zegt Carlos.

“Verkopen heb ik vaak gedaan, maar niet fulltime. Nu ga ik van ’s morgens tot in de middaguren meedoen met de verkoop met mijn moeder en daar verheug ik mij op. Ik ga ook een beetje genieten, naar de bioscoop met mijn vrienden of een wandeling nemen met mijn nichtjes en neefjes. Maar, ik zal zeker mijn best doen om te genieten van de vakantie op een deze manier.”

TM

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.