De Global Money Week (GMW) is een wereldwijde activiteit waaraan Suriname ook meedoet. De Centrale Bank van Suriname houdt van 11 tot en met 15 maart de Global Money Week beurs en doet dat samen met de ‘Stichting Projekten.’

Naast de CBvS zullen de banken DSB, RBC, Hakrinbank, SPSB, VCB, GODO en NOB, en het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling met een stand vertegenwoordigd zijn op de beurs. Al deze bedrijven en organisaties zullen tijdens de beurs de Surinaamse jeugd informeren over alles wat met geld te maken heeft en met name over datgene waar zij zich speciaal mee bezighouden. Hierbij staat het educatief karakter van de te verstrekken informatie centraal. Er zullen geen commerciële activiteiten worden uitgevoerd, meldt de bank in een persbericht.

De Centrale Bank organiseert de Global Money Week Beurs in het kader van haar nationaal financiële educatie project, waarin de jeugd en jongeren een belangrijke doelgroep vormt. Bij de uitvoering van het financiële educatie project werkt de CBvS samen met verschillende organisaties die ook op dit gebied actief zijn, zoals met de Stichting Projekten bij de uitvoering van het door hen gecoördineerde Aflatounprogramma, gericht op de sociale en financiële vorming van kinderen.

Op een interactieve en speelse manier zal tijdens deze beurs verteld worden over de betekenis van geld, de waarde ervan, hoe ermee om te gaan, wat sparen betekent, wat je met geld kunt doen om meer geld te verdienen en hoe je een eigen bedrijf kunt beginnen. De bezoekers zullen kunnen meedoen aan verschillende spelletjes.

De plaats is het KKF beursterrein, ingang Benjaminstraat en de toegang is gratis. De openingstijden zijn van 11 t/m 14 maart van 8:00 tot 13:00 uur (speciaal voor geregistreerde GLO-scholen) en van 17:00 tot 20:00 uur (voor leerlingen van VOJ en VOS-scholen, en alle overige belangstellenden). Op zaterdag 15 maart is de GMW beurs geopend van 9:00 tot 15:00 uur. Op die dag wordt ook de Internationale Aflatoundag gevierd met speciale activiteiten. Een ieder is van harte welkom.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.