door Robin Rosario

MAROWIJNE – Bewoners in de dorpen die liggen aan de oostgrens langs de Marowijnerivier vertoeven al bijna een jaar in de greep van een Braziliaanse bende onder leiding van de 25-jarige Manoelzinho Mauro Ferreira. Deze bende stroopt de dorpen af aan beide kanten van de rivier en de bewoners zijn heel bang om informatie te verstrekken over zijn daden.

In gesprek met “de Ware Tijd” vertelt een informant die onbekend wenst te blijven, dat Manoelzinho en zijn bende van ongeveer twintig man niet alleen verantwoordelijk zijn voor het doden van twee Franse militairen eind juni, maar ook voor negen doden in het Franse dorp Dorlin op 22 januari en de moord op de Braziliaan twee weken terug aan de Masonstraat in Paramaribo.

Het slachtoffer zou tijdens een strijd tussen twee Braziliaanse benden de broer van Manzoelzinho gedood hebben. De bewoners van de dorpen langs de rivier willen geen enkele informatie verstrekken omdat zij bevreesd zijn dat wanneer het Surinaams leger en de politiemannen vertrekken, zij de dupe zullen worden van de bende.

Ook winkeliers langs de rivier zijn slachtoffer van de bende wanneer zij goederen komen halen en niet betalen. De bende begeeft zich op regelmatige basis aan beide kanten van de rivier en houdt zich schuil in de bossen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.