PARAMARIBO, 21 aug – Ook voor het toerisme bestaat sinds kort een superorgaan. Volgens de Ware Tijd richtte president Desiré Bouterse onlangs de Task Force Suriname Tourism Improvement op. Te oordelen naar de naam, zijn de bedoelingen van de beste kwaliteit. Maar voor verbetering van het toerisme bestaat al een orgaan, de stichting Toerisme Suriname. Die weet van niets. De minister van Transport Communicatie & Toerisme weet van niets. En ook de branche zelf weet nergens van.

Een schreeuwend gebrek aan communicatie dus. De vraag is dan ook wat aan te moeten met de goede bedoelingen. De stichting Toerisme Suriname kreeg eerder dit jaar een nieuw bestuur. Binnen de branche was de hoop juist dat het toerisme gestuwd zou worden. “Voor ons is dan ook onduidelijk dat om onbekende redenen, zonder overleg, dit bestuur naar huis is gestuurd. Er heerst nu veel onbegrip”, zegt voorzitter Ratna Rewat van de Vereniging van Touroperators, Vestor.

Binnen het toerisme valt nog veel te regelen. Volgens de Vestor ontbreekt het vooral aan beleid. Onder meer de oneerlijke concurrentie tussen bedrijven moet worden aangepakt. Dat is zuiver een taak voor de overheid. Er valt veel te communiceren en door te praten. Daar was de stichting al aan begonnen. “De Vestor vertrouwt erop dat de diverse disciplines vertegenwoordigd zullen zijn binnen de task force om dit te continueren en te bespoedigen”, aldus Rewat.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.