PARAMARIBO – Ook niet geschorste bonden van De Moederbond willen actie. In gesprek met GFC Nieuws zeggen enkele voorzitters van die bonden die niet bij naam genoemd willen worden uit vrees voor represailles van voorzitter Errol Snijders dat als zaken niet recht getrokken worden de vakcentrale gedoemd is ten onder te gaan.

Zij zeggen wel contributie te betalen omdat zij gehoopt hadden dat Snijders zijn belofte zou nakomen en een algemene ledenvergadering uitschrijven waarin financiële verantwoording van de afgelopen jaren zou worden afgelegd. Terreinen van de vakcentrale zijn verkocht en toch zijn er schulden niet afgelost en dreigen schuldeisers alles op de veiling te gooien.

De Moederbond heeft sinds haar oprichting in de jaren vijftig een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het land en het zou zonde zijn dat zij roemloos ten onder gaat. Dat zou geen eer zijn aan de voormalige voorzitters als Jopie Pengel, Fred van Russel, Cyrill Daal en Imro Grep.

Zij stellen in een nota dat Snijders zijn arrogantie en koppigheid moet laten varen en zijn sterkte moet tonen tijdens een vergadering waarin er een nieuw bestuur gekozen moet worden. Snijders heeft de vorige maand de 21 bonden weer geschorst. Die zouden geen contributie betalen en hun voorzitters zouden De Moederbond in de media in een kwaad daglicht stellen. Snijders is niet in het land, waardoor geen reactie van hem kon worden verkregen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.