PARAMARIBO, 7 nov – Ook bij het project voor aanleg van een zeedijk in Coronie is er sprake van verschuiving van fondsen. Volgens het ministerie van Openbare Werken, OW, is het een kwestie van druk. De regering Venetiaan reserveerde het geld weliswaar voor Coronie. Maar de aanleg is nu onderbroken, vanwege ‘technische problemen.’ Het betekent niet dat de regering zich laat ophouden.

Het gereserveerde geld gaat naar de aanleg van een zeewering voor het Weg naar Zee gebied. “Als goede vader ga je jouw kinderen niet laten verhongeren, terwijl je geld op de bank laat om te sparen”, zegt OW-topfunctionaris Melvin Foen A Foe tegenover de Ware Tijd. Weg naar Zee heeft minstens even hard behoefte aan oeverbescherming. Dus wordt daar nu aangepakt. Het betekent niet dat de dijk in Coronie definitief van de baan is.

De dijk in Coronie kost vijf en veertig miljoen euro. Vijftien miljoen euro komt uit de Nederlandse ontwikkelingshulp en is al besteed aan het werk in Coronie. Dertig miljoen euro heeft Suriname zelf opgebracht. Dit geld gaat nu naar Weg naar Zee. Volgens Foen A Foe is eerder sprake van ‘uitbreiding’ van het project in Coronie. Nu kan mooi worden gezegd dat er twee vliegen in één klap worden geslagen. Eerder is ook al geld van de dijk in Commewijne elders besteed.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.