PARAMARIBO, 15 okt – De onvrede in politieke kringen over het plotse stopzetten van de dijkaanleg in Commewijne, neemt toe. Na coalitiepartner Pertjajah Luhur en parlementariërs van de oppositie, wordt ook binnen de NDP gemord. Jenny Warsodikromo, parlementariër voor Desi Bouterse’s politieke partij, wil het naadje van de kous weten. De onverwachte ommezwaai heeft vergaande gevolgen.

Partijgenoot en minister van Openbare Werken Ramon Abrahams zal uitleg moeten geven. “Ik wil mijn dijk hebben. We hebben al zo lang gewacht”, zegt Warsodikromo tegenover de Ware Tijd. Het lange wachten kost. Warsodikormo en ook andere burgers die wonen langs de rivierlijn waar de dijk komt, leven in onzekerheid. De regering lijkt al langer te hinken op twee gedachten.

Aannemer MNO Vervat hield bijgevolg de aanleg op een laag pitje. Warsodikromo moet haar winkel verplaatsen, maar deed het tot nog toe niet. Dat wijt ze aan de twijfelachtige houding van de regering. Intussen lopen de bouwkosten maar op. Warsodikromo overweegt protestacties. Oppositieparlementariër Shailendra Girjasing, eveneens uit Commewijne, vindt het meer dan tijd. Burgers hebben al gedreigd met wegbarricades.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.