De pas 13-jarige Paul Dunahoo heeft een manier gevonden waarmee je gratis software kunt downloaden in de Mac App Store en App Store voor iOS.

Dunahoo, die al verschillende Mac- en iPhone-apps heeft ontwikkeld, ontdekte een truc waarmee je de software gratis binnen kunt halen. Dat meldt Tweakers.net.

Deze truc demonstreert hij in een video waarin hij haarfijn uitlegt hoe alles in zijn werk gaat. Dezelfde methode is ook te gebruiken bij het mobiele besturingssysteem van Apple. Ook hier doet de jonge ontwikkelaar verslag van. Te zien is hoe iPhone, iPad en iPad apps gratis gedownload kunnen worden.

Het werkt als volgt: je geeft je Apple ID als gestolen of gehackt op. Vervolgens vergrendelt Apple je account. Wanneer je je account weer terugkrijgt, kun je gratis de software en apps downloaden.

De oorzaak hiervan is nog niet achterhaald, het is ook niet bekend of dit bij iedereen met een Apple ID werkt. Naar verwachting komt Apple zo snel mogelijk met een update waardoor er gewoon weer betaald moet worden voor apps en software.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.