Radio Suriname
Webshops zijn tegenwoordig onmisbaar in de online wereld. Steeds meer aankopen worden via internet gedaan. Heel Nederland heeft wel eens gehoord van Bol.com, Zalando, MyCom, enzovoorts. Dankzij de snelle orderverwerking kan een bestelling snel de klant bereiken. De bekende postorder bedrijven hebben zelfs hun dienstverlening hierop aangepast.

Een van de voordelen van online shoppen is dat de prijzen gemakkelijk vergeleken kunnen worden. Er bestaan speciale prijs-vergelijkingssites die de online shoppers hierbij helpen. Aan de hand van een product of een merk worden de prijzen van de online shops overzichtelijk op een rijtje gezet.

Online Veilingen
Uit onderzoek blijkt dat online veilingen vaak vergeten worden bij het maken van een vergelijking. Een mogelijke oorzaak hiervan is dat de prijs-vergelijkingssites nooit online veilingen in de resultaten opnemen. Toch kunnen de online shoppers bij online veilingen voordeliger uit zijn dan bij een webshop.

Radio Suriname neemt de proef op de som
Het Radio Suriname Team is benieuwd naar het prijsverschil tussen de webshops en de online veilingen. De prijzen van de volgende twee producten worden vergeleken:

ION Discover DJ Pro                  TomTom Navigatie Systemen XXL WE 22

ION ION Discover DJ PROTomTom Navigatie Systemen XXL Classic WE 22

ION Discover DJ Pro
Hoogste bod (MyCom Veiling):  € 119,- (incl.19% btw)
Gemiddelde online prijs (prijsvergelijker):  € 155,- (incl.19% btw)

TomTom Navigatie Systemen XXL WE 22
Hoogste bod (MyCom Veiling):  € 89,- (incl.19% btw)
Gemiddelde online prijs (prijsvergelijker):  € 119,- (incl.19% btw)

Conclusie
Als het Radio Suriname team de producten bij een webshop besteld zou hebben, dan was het totaalbedrag: €274,- geweest. Door iets langer te zoeken zijn wij bij de MyCom Veiling terecht gekomen. Als wij bij deze veiling dezelfde aankopen hadden gedaan, dan zouden wij uitkomen op een totaal bedrag van €208,-. Dat is een verschil van €66,-, maar daarvoor hebben wij wel iets langer moeten zoeken. Zou u dat ook doen?