door Robin Rosario

PARAMARIBO – Marktstandhouders deden afgelopen zaterdag hun beklag bij de redactie van GFC Nieuws. Zij zijn het gedrag van de illegale straatventers die in de omgeving van de markt rondhangen en koopwaren aan de man brengen, beu en verwijten de politie dat zij niet optreedt. Dit is een probleem van jaren en het schijnt dat niemand een oplossing wil brengen. Wanneer de politie optreedt, wordt zij van hoger hand teruggefloten en vanuit het parlement worden de straatventers beloofd dat zij een legale status zullen krijgen.

De standhouders op de Centrale Markt zeggen dat de regering praat over ordening maar de meest makkelijke ordening neemt zij niet ter hand. Wie geen stand op de markt wil hebben, moet van de straat weg.

“Wij betalen naast standgeld ook belasting omdat wij geregistreerd staan als kleine ondernemers. Die illegalen betalen niets en snoepen onze klanten van ons af. Wil de regering een straatoorlog hebben tussen de standhouders en de illegalen op straat? Wij zijn niet van plan dit nog voor lange tijd te dulden. Als de politie niets kan of mag doen, zullen wij zelf optreden”, zo wordt verteld aan de redactie van GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.